Tips bij het plaatsen van een advertentie

Tips & advies

2019-05-24 14:40:00

Stap 1

Geef je fiets een opknapbeurt en zorg dat deze gewassen is. Wij adviseren om de ketting en overige roterende onderdelen nog een opknapbeurt te geven om de kans op verkopen zo hoog mogelijk is.

Stap 2

Het schieten van de foto’s is een van de belangrijkste onderdelen bij het maken van een advertentie. Wij adviseren om onderstaande tips te gebruiken.

  • Zorg voor een goede belichting. Foto’s buiten in het daglicht spreken vaak het meeste aan. Wij adviseren om hard zon- of kunstlicht en een directe flits te vermijden en te kiezen voor een foto in de schaduw of bij bewolking.
  • Maak eerlijke foto’s en probeer geen beschadigingen te verbergen.
  • Kies voor een rustige achtergrond zodat jouw fiets goed naar voren komt en de echte eye-catcher van de foto’s wordt.
  • Wij adviseren om minstens 4 tot 6 foto’s te maken. Onderstaand weergeven we een voorbeeld van hoe deze foto’s geschoten kunnen worden.

 

  1. Het zijaanzicht
  2. Close-up zijaanzicht
  3. Close-up cassette
  4. Close-up derailleur
  5. Close-up remsysteem
  6. Close-up speciale onderdelen en accessoires

 

Voorbeeld fotografie

 

Stap 3

Een goede titel leidt tot meer clicks en uiteindelijk tot een hogere verkoopkans. Wij adviseren om in de titel het merk, het model te vermelden. Additioneel zou je de framemaat of afmontage kunnen vermelden.

Stap 4

De specificaties en beschrijving maken jouw advertentie compleet. Neem de tijd voor het invullen van de specificaties. Wanneer je dit niet volledig invult zul je ook minder snel gevonden op findyourbike.com. Bezoekers gebruiken de filters die gebaseerd zijn op deze specificaties om hun droomfiets te zoeken. Ten slotte schrijf je een pakkende tekst in de beschrijving en beschrijf je hier de bijzonderheden van de fiets.

Stap 5

De prijs zorgt uiteindelijk voor dat laatste zetje voor de koper. Je kunt bij ons kiezen voor een vaste koopknop of een bieding. Denk goed na of de waarde van je fiets overeenkomt met je vraagprijs.

Stap 6

Je bent nu klaar om te advertentie te uploaden. Als je bovenstaande stappen hebt doorlopen zal je een goede kans maken om op te vallen en een koper te vinden voor jouw fiets.

 

Succes met het verkopen van je fiets!